Време за Интуиция и Ръководене

„При раждането си всички сме надарени с интуиция, преди да разбираме, се научаваме да действаме въз основа на нашите психични процеси, произтичащи от заобикалящата ни среда.

Докато растем полека лека благодарение на стила на живот, семейното възпитание,социалната среда постоянно подтискаме това вродено чувство,и така се доверяваме преди всичко на рационалността. Така че нека преминем от използване на левия мозък към десния,където рационалното мислене е цар.

Да забравим онова прочуто усещане “в стомаха“, което ни кара да искаме да правим нещо, без да знаем как и защо. Това чувство, което идва, когато сме свързани с най-дълбоката част от нашия дух, това, което произтича от нашите положителни етични и емоционални преживявания, които сме култивирали в сърцата си от раждането и обогатили с изучаване и опит.

Логично е, че много избори, които правим всеки ден в управлението на фирмата, трябва да бъдат рационални, те са в основата на ежедневното управление, но умът на предприемача трябва да има моменти, в които да слуша собствените си прозрения. Винаги в готовност за решаване на казуси , предприемачът ангажира всеки неврон от ума си в търсене на съвършенството на всеки детайл, компрометирайки способността да взема необходимите решения за иновациите на своята фирма, които произтичат от несъзнателния ум.

За да решим да живеем своята професия и живота си по този начин, е необходима здравословна доза смелост.

Това произтича от факта, че често имаме нужда да загубим за момент баланса на сигурността си, при което нашите сътрудници и тези около нас ще понесат последствията. Смелостта трябва да е двойна, първо, за да преодолеем страховете си (но ние сме свикнали с това) и второ, за да накараме другите да го направят. На всички, които живеят в зоната на комфорт, която самите ние сме създали за тях, да им позволим да дадат най-доброто от себе си в организацията на нашата фирма.

Ако преди това сме работили добре, обграждайки се с хора, които сме избрали по афинитет и ценности близки до нашите, а не по компетентност, с които споделяме успехи и проблеми и които безусловно се доверяват на интуицията ни, които са се научили да ни припознават като проводник и на техния успех, само тогава иновациите бързо ще бъдат добавени към мениджмънта на компанията.

Къде да намерим моментите на вдъхновение?

Със сигурност не по време на препълнения с дейности ден, когато рационалният ум винаги е фокусиран върху получаването на резултата.

От нас зависи да вземем и активираме моментите, в които можем да изключим рационалния десен мозък и да оставим свободно пространство за инстинктивната и творческата част. Често най-добрите идеи се появяват на ниво съзнание най-неочаквано, през нощта, в киното, при посещение на музей, докато се наслаждаваме на красива гледка. От нас зависи да си възвърнем тези възможности, блокирайки часове, дни, вечери, почивни дни в нашата супер продуктивна програма, за да дадем пространство на нашата творческа страна.

Точно както сме добри в уреждането на срещи, оперативни проекти, конференции, които са еднакво важни , но които сами по себе си не са достатъчни, да направят животът ни пълноценен – трябва да мислим противно на очакванията ,за да сме по-освободени и изобретателни.

Така че, намерете време, живейте живота, бъдете смели, следвайте сърцето и интуициите си, само така ще се изправите по най-добрия възможен начин пред предизвикателствата и ще бъдете победители!“ Массау, OSM

1 thought on “Време за Интуиция и Ръководене”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *