Силата на Младата Бреза

„Това е растение от моята градина, млада бреза.

Тази зима й беше зле; поради обилните снеговалежи беше смачкана и сгъната на две, докосваше земята с клоните си.

Мислех, че ще се скърши, толкова много беше приведена.

Идеята ме натъжи, защото брезата ми харесва ❤️.

Днес, когато голяма част от снега се стопи, я наблюдавах и както виждате на снимката, е идеално права, изправена и горда със себе си, готова да се обгради отново с лъскавите си листа.

В горите, които я заобикалят, много по-големи и здрави дървета са паднали или счупени, това е още едно потвърждение, че не винаги  най-силното е орисано да оцелее, а това, което най-добре отговаря на ситуацията, най-гъвкавото.

Така че, ако и вие оставате твърде неотклонни във вярванията си и не оценявате многото алтернативи, които ви заобикалят, рискувате да спрете, да не напреднете.

Само ако успеете да запазите отворен и гъвкав ум, ще се възползвате максимално от всяка ситуация.

Ако продължавате да мислите, че произходът на вашия лош късмет зависи от други хора или ситуации в момента, ще бъдете смазани от самата тежест на вашите мисли!
Бъдете гъвкави и гледайте отвъд, първо погледнете в себе си и се запитайте какво можете или бихте могли да направите по различен начин, така че животът да ви даде различен резултат от този, който получавате, и след това да работите усилено, за да го получите.

.

Моята бреза не можеше да направи нищо срещу тежестта на снега, ако се беше съпротивлявала, щеше да се счупи, но тя избра да го приветства мълчаливо и да се адаптира и след това да излезе по-силна от преди.“

О.Грен. OSM International

9 thoughts on “Силата на Младата Бреза”

  1. After reading your article, it reminded me of some things about gate io that I studied before. The content is similar to yours, but your thinking is very special, which gave me a different idea. Thank you. But I still have some questions I want to ask you, I will always pay attention. Thanks.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *